Pünkösdi Eljegyzés Badacsonyban Badacsony

Nagyításhoz kattintson a képre!

Pünkösdi Eljegyzés Badacsonyban

A korábbi évek szokásaihoz híven Pünkösd vasárnap ismét a badacsonyi Rózsakőhöz várják a szerelmes párokat, hogy itt jegyezzék el egymást, majd vendégeikkel koccintsanak az erre az alkalomra készített Eljegyzések borával.

Szeretettel látják továbbá azokat is, akik a gyönyörű balatoni panorámát nyújtó Rózsakő különleges, jövőbe ható erejét próbálnák ki. A Pünkösdi Eljegyzés nemcsak romantikus ünnep, hanem borkóstolóval egybekötött családi program is, ahol hagyományok, népszokások kelnek új életre.

Pünkösdi eljegyzésre várja Badacsonytomaj a szerelmeseket
Pünkösd az újjászületés ígérete, a megújuló élet időszaka. A „Pünkösdi Eljegyzés” pedig nemcsak romantikus ünnep, hanem borkóstolóval egybekötött családi program is, ahol hagyományok, népszokások kelnek új életre.

A korábbi évek szokásaihoz híven Pünkösd vasárnap ismét a badacsonyi Rózsakőhöz várják a szerelmes párokat, hogy itt jegyezzék el egymást, majd vendégeikkel koccintsanak az erre az alkalomra készített Eljegyzések borával. Szeretettel látják továbbá azokat is, akik a gyönyörű balatoni panorámát nyújtó Rózsakő különleges, jövőbe ható erejét próbálnák ki.

A Rózsakő a Kisfaludy-ház felett található lapos, vulkanikus eredetű bazaltdarab, amely híres reformkori költőnk, Kisfaludy Sándor feleségéről és múzsájáról, Szegedy Rózáról kapta a nevét. A Balaton nevezetes szerelmespárja a hagyomány szerint gyakran üldögélt ezen a kövön. A legendás szerelem élteti a mítoszt, miszerint a helybéliek különleges varázserőt tulajdonítanak ennek a kődarabnak: „Hogyha egy leány meg egy legény ráül a kőre, háttal a Balatonnak, egymás kezét fogva, még abban az évben egymáséi lesznek. De az is elég, ha a leány ül a kőre háttal a tónak, rágondol szerelmesére és felsóhajt. Akire gondol, annak a szíve érte fog dobogni.”

Badacsonytomajon a Pünkösdhöz már évek óta hozzátartozik az eljegyzés a Rózsakőnél. Ezúttal a rendezvény a megújuló arculatú Badacsonytomaj idei eseménysorozatának egyik állomása is, amely nemcsak romantikus szerelemünnep, hanem vidám, önfeledt családi program is egyben. Finom borok kóstolásával a hagyományok újraébrednek, a népszokások új életre kelnek.


Badacsonyi programok

  • BorBarangolás Badacsonyban

    Badacsony, 2018. január 20 - június 15.
    A rendezvénysorozat nemcsak a vendégek körében lett egyre népszerűbb évről-évre, hiszen a kezdeti 10 pince hely...
Települések Badacsony közvetlen közelében

Program info
Programtípus
  • Hagyományőrzés, folklór
helyszín
  • Balaton, Borvidéken
Település ismertető
  • Badacsony

    A Badacsony a Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegye, a Balaton két öble közé ékelődve magasodik. Sokan úgy ismerik, mint a Balaton-part egyik legfontosabb, legforgalmasabb üdülőhelyét. M...

Szállások Badacsonybanés környékén


További találatok: |
Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu