A kétnapos esemény a minőségi vendéglátást kereső vendégeken túl megszólítja a szakmát is, így lehetőséget biztosít a séfeknek, tulajdonosoknak a kötetlen beszélgetésekre, inspirálódásra. A kóstolás mellett színpadi workshopok, előadások és főző műsorok kerülnek a fókuszba, természetesen a fügével, mint fő alapanyaggal. És akik velünk lesznek: Magyarország és a Balaton vezető és irányadó vendéglátó egységei és borászatai:
Várható kiállítók:
Villa Kabala - Szigliget (Zöld csillag Michelin) IKON – Debrecen (Michelin ajánlás), Bistro Sparhelt – Balatonfüred (BIB Gourmand Michelin), Gusto 13 – Veszprém, Hableány – Badacsony, Osztriga Sommelier - Budapest, Palkonyha – Palkonya, Kisbolt Desszertműhely – Szigliget, KicsiZsó BBQ by Horváth Zsolt – Budapest, Creative Kitchen by John’s Pub – Keszthely, Rolling Chef – Veszprém, Szakállas Medve – Budapest, Szabi a Pék, Panificio il Basilico – Szentendre, DESSZEReTlek by Streit Kriszti - Balatonalmádi, Laposa Birtok – Badacsony, Fata Pince – Badacsony, Borbély Pince – Badacsony, VáliBor – Badacsony, Dobosi Pincészet – Szentantalfa, Martinus Birtok – Tagyon, Egly Pince- Sümeg, Pállfy Pince – Köveskál, Jakab Badacsony, Mérce Prosecco/Champagne/Cocktail Bar – Szigliget
Semmi nem tudja megkoronázni jobban a tökéletes gasztro élményt, mint az élőzene – és persze a Balaton hullámzó vize mellettünk. Egy korty bor, egy finom falat, a naplemente látványa és a koncert hangjai – megismételhetetlen pillanatokká állnak össze. Ebben segítenek a válogatott jazz és könnyűzenei előadók, és a szombati csúcskoncert: a tapolcai születésű Tóth Vera a Balatonnál épp úgy otthon van, mint a színpadon!
Fellépőink: Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra, Vagabond, P.A.R.T.
Találkozzunk az őszi Balatonon, október 12-13-án, Badacsonyban!